Gode råd

God mundhygiejne er vigtig, så man undgår dårlig ånde. Skyl munden og børst protesen grundigt efter hvert måltid. En tandprotese skal børstes grundigt morgen og aften med en protesetandbørste og et proteserensemiddel der ikke skader protesen. Det er vigtigt at børste gummer og gane med en blød tandbørste for at stimulere blodcirkulationen. Har man delprotese er det vigtigt at bøjler og tænder holdes rene, så man undgår carries i bøjletanden.

Protesen kan gå i stykker, hvis man taber den. Det kan undgåes, hvis man fylder lidt vand i håndvasken, så protesen lander blødt. Er uheldet ude så kontakt klinikken. Prøv ikke selv at lime protesen da det kan vanskeligøre reparationen.

Belægninger af tandsten kan fjernes ved at lægge protesen i alm. husholdningseddike, nogle timer evt. natten over. Eller kontakt klinikken for rensning og oppudsning af protesen.

Mund og slimhinde forandre sig med alderen. det betyder at protesen mister sin pasform. Hvis protesen ikke justeres, kan der opstå tale og tyggebesvær, ved for lav bidhøjde kommer man til at se sur og sammenbidt ud, evt opstår der underbid.

Er man uheldig, kan der opstå tryksår, svampeinfektion og muskelproblemer. Derfor anbefales et årligt eftersyn af protesen.

Hvem er vi​

​Klinisk Tandtekniker Ulla Daa Funder-Nielsen

CVR: 30630351

Find os​

Vesterbro 122 C 1. sal tv.
5000 Odense C

Find os på Google Maps

Kontakt os​