Gode råd​

God mundhygiejne er vigtigt, så man undgår dårlig ånde. Skyl munden og børst protesen grundigt efter hvert måltid. En tandprotese skal børstes grundigt morgen og aften med en protesetandbørste og et proteserensemiddel, der ikke skader protesen. Det er vigtigt at børste gummer og gane med en blød tandbørste for at stimulere blodcirkulationen. Har man delprotese er det vigtigt at bøjler og tænder holdes rene, så man undgår carries i bøjletanden.

Protesen kan gå i stykker, hvis man taber den. Det kan undgås, hvis man fylder lidt vand i håndvasken, så protesen lander blødt. Er uheldet ude, så kontakt klinikken. Prøv ikke selv at lime protesen, da det kan vanskeligøre reparationen.

Belægninger af tandsten kan fjernes ved at lægge protesen i alm. husholdningseddike nogle timer - evt. natten over. Ellers kontakt klinikken for rensning og oppudsning af protesen.​

Mund og slimhinde forandrer sig med alderen. Det betyder, at protesen mister sin pasform. Hvis protesen ikke justeres, kan der opstå tale og tyggebesvær. Ved for lav bidhøjde kommer man til at se sur og sammenbidt ud, evt opstår der underbid.

Er man uheldig, kan der opstå tryksår, svampeinfektion og muskelproblemer. Der anbefales derfor et årligt eftersyn af protesen.​

Skriv til os

Er du i tvivl, eller har du yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Indtast dine oplysninger i formularen, og vi vil vende retur hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Med vores store erfaring som kliniske tandteknikere ved vi, hvor stor betydning en god service har. Derfor forsøger vi altid at skabe en behagelig og afslappet atmosfære og give os god tid til din behandling.

Kontakt os

Klinisk Tandtekniker Ulla Funder

Vesterbro 122 C 1. sal tv. - 5000 Odense C

- Klik for rutevejledning

Ring til os på ​66 14 00 43 eller skriv os en e-mail.