Tandprotese fremstilles efter dine behov

Vi kan fremstille en aftagelig tandprotese på vores klinik i Odense, hvis du har brug for nye tænder. Kommer du i bil fra Otterup, Vissenbjerg eller omegn, kan du med fordel benytte dig af vores 3 timers gratis parkering ved klinikken.​

Vi tilbyder flere forskellige proteser

  • Delprotese
  • Helprotese
  • Immidatprotese
  • Dækprotese
  • Naturtro protese

​Delprotese/unitor

En delprotese kan erstatte enkelte eller flere tænder. Ligesom helprotesen holdes den fast af det naturlige vakuum, men derudover bliver den støttet af metalbøjler, der er tilpasset dine egne tænder.

Helprotese

En helprotese erstatter alle tænderne i kæben. Den anvendes, hvis alle dine naturlige tænder mangler.

Ligesom delprotesen sidder den fast ved hjælp af det naturlige vakuum, der opstår mellem protesen og ganen. I undermunden holdes denne tandprotese på plads muskulært og ved at tygge i begge sider.

Immediatprotese

En immediatprotese indsættes umiddelbart efter en tandudtrækning, mens munden stadig er lokalbedøvet.

Der skal her forventes mere tid til tilpasning, da knoglen ændrer sig efter en tandudtrækning. Først efter ca. 6 måneder skal protesen rebaseres, hvilket er en ilægning af en ny basisflade.

Hybrid-/dækprotese

​En dækprotese fastgøres til de eksisterende, sunde tandrødder eller tandkroner ved hjælp af metaltryklåse. Denne tandprotese kan anvendes til både helproteser og delproteser.

​​

Hvis der er rødder tilbage, der er godt forankret i kæbeknoglen, kan der monteres metalkroner med tryklås, hvorpå protesen kan klikkes på plads ligesom ved implantatprotesen.

Naturtro protese

Der er i dag rigtig gode muligheder for at lave området omkring tænder så naturligt, at det ligner rigtigt tandkød.

Tandkødet vil med tiden trække sig lidt tilbage mellem tænderne og tandkødet, og det har fra naturens side flere forskellige farvenuancer, som i dag kan gengives på protesen.

Rebasering

Kæbeknoglen ændrer sig med tiden, for eksempel hvis man taber sig, eller hvis man har fået fjernet tænder. Jo ældre man er, desto mere forandrer det sig. Forandringerne kan blandt andet ses ved, at protesen løsner sig eller vipper. Det kan afhjælpes ved at lægge en ny basis i protesen.

Blød basis

Hvis knoglen er meget skarp eller flad, således at der er tryk på nerver, kan det være en hjælp med ilægning af en blød basis. Man skal regne med, at den skal skiftes ud efter to til tre år.

Reparationer

Husk ikke selv at lime en knækket protese, da det vil vanskeliggøre et godt resultat.

Udvidelse

Skal du have fjernet en eller flere tænder, så kontakt klinikken, så vi kan vurdere, om din protese kan udvides.

Hvad koster en tandprotese?

En tandprotese fremstilles hos os ud fra dine ønsker til opstilling og udseende. Har du eventuelt et gammelt billede af dine tænder, fra før du mistede dem, kan vi efterligne dette. Det koster ikke ekstra hos os, hvordan opstillingen skal være, eller hvilke tænder der er tale om.​

Ønsker du at få fremstillet en naturtro protese med indfarvet tandkød i forskellige nuancer, koster dette dog ekstra, da det tager ekstra lang tid i forhold til opmåling. Derudover kan denne tandprotese heller ikke slibes efterfølgende, da man i så fald vil ødelægge farverne.

Ønsker du en pris på din nye tandprotese, er du velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud på dine nye tænder. Ring på telefon 66 14 00 43 eller skriv til vores e-mail ulla@tandteknikerfunder.dk.

Skriv til os

Er du i tvivl, eller har du yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Indtast dine oplysninger i formularen, og vi vil vende retur hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Med vores store erfaring som kliniske tandteknikere ved vi, hvor stor betydning en god service har. Derfor forsøger vi altid at skabe en behagelig og afslappet atmosfære og give os god tid til din behandling.

Kontakt os

Klinisk Tandtekniker Ulla Funder

Vesterbro 122 C 1. sal tv. - 5000 Odense C

- Klik for rutevejledning

Ring til os på ​66 14 00 43 eller skriv os en e-mail.